Sådan holder du haven, selv om du er kommet op i alderen

Sådan holder du haven, selv om du er kommet op i alderen

havearbejde

Savner du kræfterne til at klare havearbejdet? Er du blevet for gammel til at tage dig af haven selv? Fortvivl ikke – det kan sagtens lade sig gøre at finde hjælp til arbejdet.

Vi kan hurtigt blive enige om, at det kan være en stor opgave at passe en have. Det kræver både god tid og det kræver god fysisk form. Som pensionist har mange måske nok tiden til at udføre havearbejdet, men ofte har de ikke den fysiske kunnen mere.

Det kan derfor blive nødvendigt at få hjælp til havearbejdet. Hjælpen kan enten komme udefra i form af betalt hjælp eller fra venner og familie, som sikker gerne giver en hånd med.

Hjælp fra familie og naboer

Det er oplagt at få hjælp fra naboer, da disse bor tæt på en. De behøver derfor ikke at bruge lang tid på at komme hen til haven. Så hvis man har nogle gode naboer, som har tid. Lyst og overskud til at give en hånd med, så vil det være en god mulighed.

Familien kan også være hjælpsomme. De kan eventuelt slå græsset, når de er på besøg eller måske klippe hækken, når der det er påkrævet en gang eller to om året. Det er dog vigtigt at huske på, at folk har deres eget liv og måske ikke helt hat tiden og overskuddet til at passe hus og have for andre end sig selv.

Havehjælp udefra

Det bedste man kan gøre, hvis man har økonomien til det, er at hente hjælp udefra. En person, der kommer regelmæssigt og holder styr på haven, kan være en god løsning.

På den måde behøver andre ikke at belemres med opgaverne, og man behøver ikke at have dårlig samvittighed over, at græsset har fået lov at blive lidt for langt.

På en hjemmeside som jobbi.dk kan du hurtigt finde hjælp til havearbejdet. Så ligger du ikke andre til byrde og priserne på at få hjælp udefra er slet ikke så slemme, som man måske umiddelbart kunne gå og have en forventning om.

 


Disclaimer