Det er hverken nogen let – eller billig – sag at få installeret et jordvarmeanlæg. Det kræver nemlig nedgravning af mange, mange meter slange i jorden, hvorfra varmen kan trækkes og sendes videre ind i varmeanlægget inde i huset. Og det er jo en både besværlig og bekostelig affære at få gjort, hvis man skal til at grave have, planter, fliser, hegn osv. op, på en grund som allerede er anlagt, lige som man gerne vil have den. Det hele skal jo retableres bagefter – og det koster altså en del – i både tid og penge.
Derfor er det langt lettere – og billigere – at etablere jordvarmen allerede fra starten, når man bygger et nyt hus. Inden grunden er anlagt, græsset sået og planter plantet osv. Det er langt lettere – og også langt billigere.
Jordvarme er en god idé
Men lad os lige med det samme slå fast, at jordvarme altså er en god idé at få anlagt – en rigtig god idé endda. Med støt stigende priser på de fleste former for opvarmning, kan der spares en hel del penge ved at anvende den varme, som allerede produceres naturligt i jorden. Varmen skal så at sige ”bare” samles op og hentes ind i huset.
Det koster jordvarme
Etableringen af et jordvarmeanlæg beløber sig typisk i omegnen af 100.000,- kroner. Så det er selvfølgelig ikke nogen helt billig affære. Men i det lange løb bliver pengene altså tjent hjem igen og mere til.
Samtidig med, at jordvarme på sigt vil give en god besparelse, så er det også en miljøvenlig form for opvarmning, som kræver tilførsel af en hel del mindre energi end stort de fleste andre kendte opvarmningsformer. Så der er altså mere end én god grund til at benytte sig af jordvarme.
Fordelene ved jordvarme
Jordvarme er en både økonomisk og miljøvenlig løsning til opvarmning af et hus. Selvom det kan være dyrt at få installeret et jordvarmeanlæg, vil investeringen hurtigt blive tjent hjem igen.
En af fordelene ved jordvarme er, at det udnytter den naturlige varme, som allerede findes i jorden. Ved at grave slanger ned i jorden kan varmen trækkes op og sendes ind i varmeanlægget i huset. Denne naturlige varme er både billigere og mere miljøvenlig end andre opvarmningsformer.
Selvom det kan være besværligt og dyrt at installere jordvarme i et eksisterende hus, er det langt lettere og billigere at gøre det, når man bygger et nyt hus. På den måde kan jordvarmeanlægget installeres, inden grunden er anlagt, og man undgår at skulle grave have, planter, fliser og hegn op.
Udover at være en økonomisk og miljøvenlig løsning, kræver jordvarme også mindre energi end andre opvarmningsformer.
Skriv et svar