Backgammon er populært

Backgammon er populært

Backgammon er en af de helt store spilklassikere gennem tiderne. Med 5000 år på bagen har det overlevet en del andre spil. Den ældste kendte backgammon-spilleplade var lavet træ. Ofte har brikker været lavet af sten, ben, træ eller porcelæn.

I dag fås backgammon i en lang række udformninger og kvaliteter.

Rejseudgaven

Rejseudgaver af forskellige spil er blevet et hit. Forståeligt nok, så man ikke skal undvære sit yndlingsspil på ferien eller har noget transporttid, hvor det er rart med lidt adspredelse. En fin rejseudgave af backgammon kunne være denne model: https://www.hyggeonkel.dk/produkt/rejsespil-backgammon.

Det er udformet som en lille kuffert, er 13×13 cm, når det er foldet ud og har magnetiske brikker, så de ikke flyver rundt i toget eller hvor du nu vælger at bruge rejseudgaven af backgammon.

Kuffertudgaven

Mange backgammon spil er i dag udformet som en kuffert. Denne model er rigtig populær, da den er praktisk i forhold til opbevaring af brikker og terninger. Imens man spiller, kan det også være rart, at spillepladen har en kant op, som forhindrer brikkerne i så let at ryge på gulvet.

Backgammon kufferterne fås i forskellige kvaliteter. Nogle er lavet i træ med en rigtig flot afslutning; andre med knap så meget finish, men til gengæld til en billigere pris.

Den flotte træudgave

Mange kan godt lide et spillebræt udført i træ og ligeledes spille med brikker udført i samme materiale.

Træudgaverne vil det ofte være muligt at finde både med solide, massive træspillebræt, men også udformede som kufferter med plads til opbevaring af brikker og terninger.

Et eksempel på et rigtig flot backgammon sæt i træ er denne her: https://www.hyggeonkel.dk/produkt/backgammon-gibsons-15-trae

Flere spil-i-1

Backgammon er et af de spil, som oftest indgår i spilpakninger indeholdende flere spil. Det kan være 3-i-1, 5-i-1 eller 6-i-1 pakninger. De findes også som rejseudgaver. I disse sampakninger får du ofte også spillene skak og dam. Nogle gange indgår kryds og bolle, domino eller yatzy også i den samlede pakke. abl


Disclaimer

Én kommentar indtil videre

admin Udgivet i14:30 - 31. januar 2019

5